Egenskaper/Mentalitet:

Rasene er alltid oppmerksomme, livlige, og usedvanlig hengivne overfor sin eier. De er meget lærevillige, og lette å oppdra. Deres mistro overfor fremmede og deres manglende interesse for jakt gjør dem til den ideelle vokter av gård og grunn; verken engstelige eller aggressive. Spesielt kan det fremheves at rasene tåler allslags vær, er robuste og har en høy levealder. Kleinspitzen brukes i dag ikke bare til utstilling og som familiehund men også i lydighet/rallylydighet og agility/ besøkshunder/ spor trening, flyball og smeller. Dette er en hund som kan brukes til alt. Den er en liten hund i stor kropp. Den har lite eller intet jaktinstingt.

 

Størrelse/Utseende:

Spitzrasene virker tiltrekkende med sine vakre pels, som på grunn av den rikelig underullen står ut fra kroppen. Spesielt påfallende er den kraftige mankelignende kraven rundt halsen og den buskete halen som bæres kjekt over ryggen. Det reveaktige hodet med de kvikke øynene og de spisse, små og tettstilte ørene gir rasene deres karakteristiske kjekke uttrykk.

Kleinspitz: 27 cm ± 3 cm.

Dobbelt hårlag: Lange, rette, utstående dekkhår; kort, tykk, vattlignende underull. På hodet, ører og forsiden av for- og bakben og poter er pelsen kort og tett (fløyelsaktig), på resten av kroppen er den lang og rikelig. Pelsen er ikke bølget, kruset eller ragget, ingen skill langs ryggen. Hals og skuldre er dekket av en tett man. Gode faner på baksiden av forbena; bakbena har fyldige bukser fra krysset ned til haseleddet. Halen har et busket hårlag.

 

Rasen tilhører den tyske spisshundfamilien og er 1 av totalt 5 raser.

Alle rasene fra liten til stor er Pomeranian, Kleinspitz, Mittelspitz, Grosspitz og Keeshond.

 

Pelsstell:

Pelsen bør børstes og kjemmes ukentlig.

Gjerne pm meg om du ønsker tips ang pelsstell eller hvilke produkter som er best å bruke.

 

https://www.nkk.no/raser/kleinspitz-article8148-815.html

 

 

Utstilling

Freestyle (Kennel Open Eyes)

Fargevariantene du finner på Kleinspitz

Sort

Krem/sobel

Orange/sobel (Kennel Open Eyes)

Brun (Olaug Andrea Smedsrud)

Krem (Sunnico Kennel)

Orange (Sunnico Kennel)

Black & Tan (EAsGarden)

Hvit (Kennel Kenzoku)

Ulvegrå

Party Ulvegrå (LAURIN von der Arnold's Eiche)

Party Sort (Moravia Devil)

Party Orange (Mein Augenstern)